HÍREK, CIKKEKHírek, cikkek, események a kutyaDNS körül

Görgess le a cikkhez...
bt_bb_section_bottom_section_coverage_image
AllNewsUncategorized

Néhány szó a fajtatiszta kutyák DNS teszteléséről

A DNS-tesztelés segíthet a tenyésztőknek, tulajdonosoknak és állatorvosoknak proaktív döntéseket hozni, amelyek a fajtára jellemző egészségügyi állapotokra és jellemzőkre vonatkoznak

A tenyésztők tudják, hogy a genetikai tesztelés fontos része a fajtatiszta kölyökkutyák egészséges születéséhez, és ez segít javítani a tenyésztési programjaikat.

A „Szűrés örökletes betegségekre és megjelenési tulajdonságokra” tesztünk 255 genetikai egészségkockázatot szűr, beleértve az öröklődő betegségek okozó mutációkat, az öröklődő betegségekhez kapcsolódási mutációit és a megjelenési jellemzők markereit..

Tudni a fajtatiszta kutyád genetikai egészségéről segíthet időben felismerni a kockázatokat és megelőző intézkedéseket tenni. Tesztjeink lehetővé teszi az eredmények megosztását az állatorvosoddal, így ketten kialakíthattok egy proaktív egészségügyi tervet a kutyád számára és a lehető legjobb gondozást biztosíthatjátok neki.

Néhány egészségügyi állapot gyakoribb bizonyos fajtáknál. A ezekhez az állapotokhoz kapcsolódó genetikai változatok tesztelése segíthet tájékoztatni a kutyád gondozási tervét. Például:

A dilatált kardiomiopátia (DCM) egy olyan állapot, amely a szívizmot érinti és megakadályozza, hogy a szív megfelelően működjön. Érinti többek között a dobermannokat, bokszerokat, nagy dánokat, újfundlandiakat, ír farkaskutyákat és angol cocker spánieleket. Az ichthyosisa egy bőrbetegség, amelynek több fajtára jellemző formája van, beleértve a golden retrievert, amerikai bulldogot, Jack Russell terriert, nagy dánt és más fajtákat. A többszörös gyógyszerérzékenység (MDR1) az ABCB1 gén mutációjával kapcsolatos és sok pásztorkutya fajtában előfordul, mint például a colliek és ausztrál juhászkutyák. Ez bizonyos gyógyszerekkel szembeni káros reakciókat okozhat. Ennek tudatában az állatorvos biztonságosabb gyógyszeres választásokat hozhat.

A progresszív retinális atrófia (PRA) egy olyan csoportja genetikai betegségeknek, amelyek különböző fajtákat érintenek és vakságot okoznak. A von Willebrand-betegség egy vérzési rendellenesség, amely érinti a dobermannokat és más fajtákat. Korai felismerése esetén megelőző intézkedéseket lehet beépíteni a kutya rendszeres orvosi ellátásába, így a nagyobb kockázatú eljárások biztonságosabbá válnak a számára. Kíváncsi vagy a kutyád számára releváns genetikai egészségkockázatokra? Kereshetsz fajta szerint, hogy milyen egészségügyi állapotokat tesztelünk, vagy konkrét egészségügyi állapotokra, amelyekkel kapcsolatban aggódhatsz.