kutyaDNS


A kutyaDNS oldal és a szolgáltatások üzemeltetői egyben a Fogadjörökbe Alapítvány munkatársai is.

Az alapítvány célja

Szeretjük a természetet, az állatokat és kiemelten a házi kedvenceket. Mindig nehéz szívvel viseltetünk az árva kutyusok és cicusok iránt, így megfogadtuk, hogy minden erőnkkel és lehetőségeinkkel azon leszünk, hogy segítsünk nekik.

Kiemelt figyelmet fordítunk a nehéz körülmények között működő menhelyeken árválkodó háziállatok iránt, hiszen rajtuk gyorsan és hatékonyan kell segíteni. Így célunk mostanra nem csupán a kedvencek gazdihoz közvetítése, hanem egy olyan hatékony rendszer kiépítése, amely egyszerre segít a rászoruló menhelyeken (anyagi és tárgyi juttatásokkal), és közvetíti a legmegfelelőbb helyre a kutyát, cicát.

Bemutatkozás

A Fogadjörökbe magja egy családi team: Rita és két lánya Anna és Zita alkotják, illetve körülöttük néhány elhivatott segítő működik. Egyelőre teljesen nonprofit programként működünk. Nagyon sokan azt hiszik, nekünk van egy menhelyünk és onnan osztjuk meg a kutyusokat vagy menhelyen dolgozunk. Nekünk nincs menhelyünk, hanem más menhelyek lakóit segítjük gazdikereséssel, leginkább úgy, hogy népszerű közösségi felületeinken mutatjuk be őket. Megalakulásunk, – tehát 2014 óta – már több mint 250 kutyusnak találtunk gazdit, ezen belül közel 100-nak az egyik legszegényebb menhelyről, Nyírmadáról, a Kóborlók Állatvédelmi Egyesülettől. Kérdésekkel bárki fordulhat hozzánk, mi segítünk összekötni a gazdijelöltet a menhellyel, illetve menhelyek munkáját is segítjük folyamatos gyűjtéssel, kutyusok fuvarozásával, stb.

Talán senki nem is gondolná, hogy egy kutya örökbeadása milyen kíméletlen, de közben örömteli háttérmunkával jár. Hogy egy kedvenc kikerüljön az Instagramra, vagy a Facebbok oldalunkra, azt rengeteg teendő előzi meg. Többnyire a nyírmadai menhelyet segítjük, hiszen nagyon nehézsorsú telepről van szó. Miután messze található lakhelyünktől, Budapesttől, így egy-egy fuvart igyekszünk hatékonyan megszervezni. Már odafelé is próbálunk adományokkal telepakolt autóval nekiindulni, s hogy egy autó tele legyen élelemmel, takarókkal, hasznos kellékekkel a kutyusok számára, gyűjtést kell szerveznünk, ami több célpontot is érint.
Az odautat követően a helyszínen fotózás is vár ránk. Igyekszünk minél több izgő-mozgó kutyusról jó képeket készíteni, ami már magában is kihívás. Ezeket a képeket láthatjátok később a felületeinken. Ezt követően (a telepvezetővel történő hosszabbtávú egyeztetések után) elkezdjük a végleges- és ideiglenes gazdik számára felhozandó kutyák és cicák szállítását előkészíteni, dokumentálni.
A (lehetőleg minél több) kutyákkal való hazaút vége az átadás, amely további dokumentálást igényel. A végleges gazdikkal a szerződést és az anyagiakat intézzük, majd sok szeretettel köszöntjük őket a „mentett kutyusok gazdiai” táborában. Az ideiglenesekkel egyeztetjük a további teendőket, feladatokat (lásd ideiglenes befogadás menüpont)
S ezzel még nincs vége, bár az autó üres, de azt és a szállításra szolgáló keneleket még ki is kell takarítani. Egy ilyen nap után már csak ágybazuhani van kedvünk. J